Virker Google Home i Danmark?

Google lancerede deres første Google Home d. 4. november 2016, og har sidenhen udvidet mulighederne med både Google Home Mini og Google Home Max.

 

Google Home produkterne er højtalere som huser Googles Assistent. Google Assistent er Googles pendant til Apples Siri, Amazons Alexa og Microsofts Cortana.

 

Ingen af Googles Home produkter er officielt understøttede i Danmark, men ingen forhindres i at køre til Tyskland eller besøge England for at købe en.

 

Som udgangspunkt understøtter Google Home forskellige apps og tjenester i forskellige lande. I USA understøtter Google Home dog pt. flest apps og tjenester, et udvalg af disse er:

  • YouTube Music
  • Pandora
  • Spotify
  • Netflix
  • Dominos

Se komplet liste over understøttede partnere her: Google Home Partners

 

Tysk Google Home i Danmark

Hvis du kører til Tyskland og køber din Google Home, er det samme model som du ville kunne købe i England.
Rent teknisk er der ingen forskel.

 

Under opstart taler Google Home tysk til dig, men det ændrer sig når du via Google Home appen til iOS eller Android begynder opsætningen, og vælger sprog.

 

Begrænsninger i Danmark?

Hvis man som dansker bruger Google Home, vil der være nogle elementer som ikke fungerer optimalt. I understøttede lande, vil du kunne få korte nyhedsoplæsninger fra etablerede medier, men da Danmark ikke er understøttet virker det ikke herhjemme.

 

Så er der sproget. Google Assistent taler ikke dansk, og derfor bliver du nød til at tale engelsk til den. Selvom ens engelsk ikke verdens bedste, burde Google Home ikke have problemer med at forstå en. Ofte giver man simple kommandoer, som er svære at misforstå. Sproget kan dog give problemer, når man forsøger at afspille musik fra danske kunsterne: Google Home vil fx gerne udtale Burhan G som Bør-Han G osv.

 

Som dansker er det på nuværende tidspunkt ikke muligt, at anvende sin Google Home til at fortage telefonopkald. I USA og Canada kan man sige ”Call my mom” og assistenten ringer til din mor.

 

Hvordan virker Google Home i Danmark så?

Spotify virker uden problemer. ”Ok, Google. Play some Michael Jackson from Spotify” vil få Google Home til at spille en playliste med Michael Jackson numre.

 

TuneIn Radio appen virker også som den skal. ”Ok, Google. Play DR P3 from TuneIn” vil starte DR P3.

 

Phillips HUE virker som ventet.

 

(baseret på kort testperiode af Google Home Mini)