Google har for kort tiden siden oplyst at Google Home på dansk er lige om hjørnet.

 

Danske brugere af Google Home og Google Assistant har skulle bruge deres digitale assistent ved at tale engelsk eller tysk. Dog har Google nu meldt ud at deres assistent endelig kommer i en dansk udgave. Google regner med at kunne tilbyde Google Assistant på dansk engang i 2018.

 

Dansk er ikke det eneste sprog som bliver tilføjet assistenten. Hollandsk, svensk og norsk er andre sprog som også bliver lanceret engang i 2018. Men denne opdatering oplyser Google at assistenten vil når ud til 95% af alle brugere af deres Android-smartphones.

 

”I løbet af de næste, få måneder vil vi lancere Assistant på dansk, hollandsk, hindi, indonesisk, norsk, svensk og thai på Android-mobiler og iPhones, og vi vil tilføje flere sprog på flere enheder i løbet af året,” lyder det fra Google.

 

Hvad betyder Google Home på dansk for dig?

Når den danske udgave engang kommer, kan du endelig slippe for at tale engelsk til din assistent. Nu kan du sætte din alarm, lave indkøbslister og på oplyst vejret på dansk.

 

Nu hvor Google tilføjer flere sprog, bliver det også muligt at skifte mellem sprogene. I dag kan man skifte mellem engelsk, tysk og fransk.

 

Hvis du i dag forsøger at hende Google Assistant i Google Play Store kan den ikke uden videre downloades og installeres. Så snart Google får styr på brugen af Æ, Ø og Å vil man også kunne downloade assistenten til ens Android-smartphone.

 

Du kan læse hele Googles pressemeddelelse her: Pressemeddelelse fra Google

 

Hvis du allerede nu vil forsøge dig med Google Assistant til din Android-smartphone, kan du følge denne guide som hjælper dig i gang: Guide