Udfordring:

Havde behov for at kunne tilslutte 2 forskellige computere (én stationær og én bærbar) til 2stk 4K skærme via DisplayPort, og så efterfølgende skifte mellem de skærminput. NB. Har kun 1 DisplayPort indgang i hver skærm.

Jeg ønskede ikke en KVM-switch da:

  1. De er meget dyre hvis de skal kunne håndtere 4k displayport.
  2. Havde ikke behov for at kunne tilslutte andet end skærminput. Dvs. ingen behov for skift mellem USB-enheder, mus eller tastatur.

Så tænkte at der måtte findes en simpel ”switch” mellem 2 displayport input til 1 displayport output, som ikke kostede alverden. Det var lettere tænkt end fundet.

Søgningen:

Trawlede Google igennem med diverse søgeord som ”Displayport switch” & ”Displayport 2-1”, men fandt desværre ikke meget som kunne anvendes. Det udviklede sig til lidt at af en jagt, da jeg var der den overbevisning, at sådan en ”dims” ikke burde koste meget mere end 200.- / 300.- kr.

En tilsvarende HDMI Switch koster nemlig ikke mere en 100+ kr.

Løsning 1: (Virkede ikke)

I første omgang fandt jeg frem til denne DisplayPort 2 – 1 Switch bidirectional 4k 60htz – Videoswitch fra Delock ( ca. 200 kr pr stk.) Den løste umiddelbart den udfordring jeg havde, men switchen krævede strøm, spm ville kræve ekstra kabler.

Jeg gav det et skud, og bestilte 2 stk. Fik det hele tilsluttet. Dog gik det hurtigt op for mig, at denne løsning ikke ville holde i længden. Signalet var ikke stabilt, og returnerede dem. (Havde testet med forskellige kabler, for at se om det var kablerne som ikke var i orden)

https://www.computersalg.dk/i/4660586/delock-displayport-2-1-switch?gclid=Cj0KCQjw_r3nBRDxARIsAJljleEmhZc9jcxzxDpVQvyYe__6dwMgnv3OpkV21YNr8uTANNjJzjOWdfsaAsX_EALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Løsning 2: (Virkede)

Efter yderligere noget søgning fandt jeg frem til denne 2 port 4k DisplayPort Switch fra Lindy ( Lindy 38411 ) ( ca. 200 kr pr stk. ) Den ville åbenbart løse min udfordring, og derfor bestilte jeg 2 stk via Amazon. Fordelen ved denne switch fra Lindy er, at den ikke har behov for strøm for at kunne fungere.

Fik det hele tilsluttet, og det virkede netop som det skulle. Kan let skifte mellem de 2 forskellige enheder, signalet går direkte igennem uden problemer.

https://www.computersalg.dk/i/1735767/lindy-38411-displayport-solv-10-8?sq=lindy%2038411