Matter er en ny standard for smart home platforme, apps og enheder, der gør det lettere at opsætte og bruge smart home enheder på tværs af forskellige mærker. Nogle Google-enheder understøtter Matter, og flere vil blive tilføjet i fremtiden. I dette blogindlæg vil jeg forklare, hvad Matter er, hvordan det virker med Google Home, og hvilke fordele det har for dig som smart home bruger.

Hvad er Matter?

Matter er et resultat af et samarbejde mellem mere end 300 virksomheder i Connectivity Standards Alliance, der har arbejdet i næsten tre år på at skabe en fælles protokol for smart home enheder. Matter har til formål at gøre det nemmere at forbinde og styre smart home enheder fra forskellige producenter, så du ikke behøver at bekymre dig om kompatibilitet eller kompleksitet. Matter-enheder kan forbindes til dit hjemmenetværk via Wi-Fi eller Thread – en netværksteknologi, der er nyttig, når du har brug for en lav strømforbindelse, f.eks. når du tilslutter smarte låse på din fordør.

Hvordan virker Matter med Google Home?

For at styre en Matter-enhed med Google Home-appen eller Google Assistant skal du have en hub. Nogle Google-enheder har modtaget softwareopdateringer, så de kan fungere som en hub for Matter: Wi-Fi-routere: Nest Wifi Pro (Wi-Fi 6E) Højttalere: Google Home, Google Home Mini, Nest Mini, Nest Audio Skærme: Nest Hub (1. og 2. gen), Nest Hub Max

For at tjekke, om en Google Nest eller anden enhed er Matter-kompatibel, kan du kigge efter Matter-logoet på pakken. For at lære mere om Google og Matter kan du gå til Make connections that Matter in Google Home.

Fordele ved Matter-aktiverede enheder

Hurtig og ensartet opsætningsproces for alle dine Matter-aktiverede smart home enheder
Kan bruges i flere smart home økosystemer (Google Home, Apple HomeKit og mere) på samme tid
Forbind lokalt over Thread eller Wi-Fi for bedre pålidelighed og hurtigere respons

Med Matter-aktiverede enheder er der færre trin, så styringen er enklere og hurtigere selv når du er væk hjemmefra. Når du f.eks. beder din Nest Mini om at tænde et lys eller en anden smart home enhed, sender Nest Mini den anmodning over internettet til Nest cloud-tjenester. Den vil typisk blive videresendt til din lysproducentens partner cloud, som derefter fortæller dit lys at tænde. Med Matter-aktiverede enheder fortæller Google Home simpelthen lyset at tænde over dit Wi-Fi eller Thread-netværk uden at skulle videresende din kommando til skyen og tilbage til dit lys.

Hvor kan jeg finde Matter-enheder?

Du vil se nogle Matter-enheder i butikkerne i denne ferie sæson, med mange flere kommer i begyndelsen af 2023. Kig efter det nye Matter-mærke for at spotte hvilke produkter der er Matter-aktiveret, plus hvis de har det mærke ved du, at de fungerer ud af boksen med Google Home. For at sikre dig, at enheder fra andre mærker er blevet testet til at fungere godt med Google-enheder, skal du også kigge efter Works With Google Home-mærket. Vi arbejder sammen med partnere fra hele branchen – herunder Eve, Meross, Nanoleaf, Philips Hue og Tuya – for at sikre os, at flere smart home enheder fungerer med Matter.