Kan visitkortformatet bruges til andet end et visitkort?

Visitkort “Out of the box”: Vi hører hele tiden at vi skal tænke ”Out of the box” eller ”realize that there is no box”, men hvad betyder det? Hvorfor hører vi det igen og igen? Det er faktisk ret simpelt. Så længe du tænker eller forsøger at finde løsninger inde i boksen er du begrænset af boksens vægge og dimensioner, hvilket holder dig tilbage.

Jeg tænkte det kunne være sjovt at nedbryde en væg, og forsøgte at lave et lille eksperiment. Jeg tog noget så simpelt som et visitkort. Et visitkort er et stykke papir som ca. måler 5,5cm x 8,5cm, som ofte anvendes til at skrive ens kontaktoplysninger på, så personer man møder kan få alle ens oplysninger. Meget simpelt, lige til og anvendeligt. Men hvad kan man ellers bruge formatet til? (5,5cm x 8,5cm)

Det spørgsmål stillede jeg til en af mine kollegaer, og så begyndte vi at tænke. Efter ca. 1 times samtale var vi nået frem til disse 20 ideer:

visitkort tegning

 1. Almindeligt visitkort

Indeholder de informationer man normalt ville se på et visitkort; Firma, Navn, Adresse osv.
Visitkort kan trykkes på mange forskellige slags papir og i forskellige farver, men informationen på dem er oftest den samme.

 1. Køb 9 få den 10’ende GRATIS!

Loyalitetskort kendes ofte fra store kæder som belønner deres kunder når de vender tilbage. Det kunne være at køb 9 og få den 10-ende gratis, eller køb 5 og få 50% på dit næste køb. Der er mange kombinationer, men fælles for dem alle er at de får kunderne til at vende tilbage.

 1. Specielle åbningstider

Til julen 2015 fremstillede vi for Haderslev Butikker 5000 stk. kort som oplyste om de specielle åbningstider i julen. Kortene blev fordelt i butikkerne i byen, og blev givet til alle kunder som besøgte butikkerne op til december. Kortene virkede efter hensigten, og det var nu tydeligt for alle hvilke dage butikkerne havde lukket, og på hvilke dage der var åbent mellem jul og nytår.

 1. Husk din aftale

Man har gjort det så længe jeg han huske og nok også før det, men når man har været ved eks. tandlægen og skal have en ny tid, så udfylder receptionisten en lille huskelap som skal minde en om hvornår man igen skal møde op. Det er ikke kun tandlægen som kan bruge disse huske kort, det er alle steder hvor man skal huske en tid.

 1. Tak for ordren

Når du har bestilt dit nye hippe slips, eller et par nye sko via en online shop så kan oplevelsen være meget upersonlig. Produktet kan være af god kvalitet, og opfylde alle dine behov, men hvordan kan man give dig en personlig oplevelse? Man kunne tilføje et ”Tak for ordren”-kort i pakken. Kortet takker for ordren, og kan måske oplyse om telefonnummer til support eller kundeservice.

 1. Voucher

  Når du har modtaget din ordre fra en onlineshop, så vil butikken jo gerne have dig til at komme igen. På samme måde som loyalitetskort kan en voucher gives til eksisterende kunder som så opnår en form for rabat eller tilgodebevis.

 1. Hvordan var din oplevelse?

  Du sidder ved på en travl markedsplads i centrum af byen og nyder en velfortjent frokost. Tjeneren og kokken har travlt, og du ville gerne rose kokken og tjeneren for deres service, men vil ikke forstyrre. På bordet ligger der nogle ”hvordan var din oplevelse”-kort samt en kuglepen, som indbyder til at blive udfyldt. Du kan vælge mellem 3 smileys med forskelligt humør som beskriver din oplevelse, desuden er der plads til at skrive en linje eller to omkring oplevelsen. Når kortet er udfyldt kan det efterlades ved bordet, eller afleveres til personalet. (Kortet kan også bruges til at komme med ris)

 1. Efterlad en besked

  Efter dit ophold på det lækre hotel med den dejlige morgenmad kunne du skrive i gæstebogen, eller du kunne udfylde et lille kort som beskrivelser din oplevelse. Det kunne være ”Tak for god service” / ”Vi kommer helt sikkert igen”. Disse kort kan så hænge i lobbyen, og bruges på de sociale medier af hotellet efterfølgende.

 1. Brug tiden fornuftigt

  Man sidder i venteværelset og tiden går umådeligt langsomt. På bordet ligger en bunke kort med henholdsvis et Suduko-spil og et mini krydsord. Det taget måske kun 5 min at løse opgaven, men så har man da brugt tiden fornuftigt.

 1. Hurtig bestilling

  Man sidder ved cafebordet med menukortet i hånden og har besluttet sig for hvad man gerne vil bestille. På bordet ligger et lille kort med valgmulighederne. Man tager kuglepennen og krydser af: 1x Mellem Fanta, 1x Kyllingsalat. Så afleverer man kortet ved skranken og ens bestilling er i gang.

 1. Mini-kort

  Du er ankommet til den antikke by i syden og vil på opdagelse. Du har ikke net på din telefon, og kan derfor ikke finde vej. Ved den lokale kiosk kan du tage et mini-kort som viser dig de 10 mest besøgte steder i området. På den ene side at kortet vises et simpelt kort med landemærker markeret med tallene 1-10. På bagsiden er en kort beskrivelse af de 10 destinationer. Simpelt og effektivt.

 1. Mini-notesblok

  Der kan være tider hvor man lige skal notere sig et telefonnummer, en pris eller lign. Så har men en linjeret mini-notesblok i pungen. Klar til brug.

 1. Forsikringskort

  Junior er kommet til at åbne bilens bagdør op i bilen ved siden af på parkeringspladen ved Netto. Hvordan er det du med forsikringen? Få lavet et lille forsikringskort som indeholder alle de nødvendige informationer omkring selskab, kontaktoplysninger og med plads til en lille besked bagpå. Kortet afleveres i forruden på den ramte nabo, og du kan fortsætte med god samvittighed.

 1. Pæn henvisning

  Du har kørt rundt i 10min for at finde en parkeringsplads, og endelig finder du en. Personen som har parkeret ved siden af dig, har ikke kunne holde sig indenfor parkeringsstregerne, og du bliver lidt sur. Men i pungen har du et lille kort med teksten ”3-årige kan blive indenfor stregerne når de tegner, hvorfor kan du ikke når du parkerer?”

 1. Måler-kort

  Er skruen 6cm eller 6,5cm? I pungen har du et lille mini målebånd. Som sjovt nok viser 8,5cm x 5,5cm. Så kan du måle alt mellem 0,0cm og 8,5cm, smart ik?

 1. DKK -> Euro

  Disse kort var meget fremme da Tyskland gik fra Deutsche Mark til Euroen. Hvor meget var det nu lige 8 Euro var i danske kroner? Kortet indeholder en simpel tabel, hvor omregningen er lavet for dig, så du hurtig kan se om isen ved kiosken er billig, eller dyr.

16.1 Tommer -> Cm
Hvor meget var det nu 2 tommer var? Igen kan mini-kortet anvendes som prædefineret omregner. Det behøver jo ikke være tommer, det kunne også være liter til gallons, eller yard til cm.

 1. Allergi-kort

  Din søn eller datter har allergi overfor et bestemt stof eller produkt, men det kan være svært at huske hvad stoffet nu hed, eller hvilke produkter man har allergi overfor. Koret kan indeholde oplysninger omkring hvilke former for allergi barnet har. Kan også bruges hvis barnet skal spise aftensmad ved en ven, så deres forældre ved hvilke ting de skal være opmærksom på.

 1. Step-by-step

  Kortet indeholder en kort men præcis vejledning. Det kunne være en opskrift, installationsvejledning eller kørselsvejledning.

 1. Til turisten

  Lokale telefonnumre – Telefonnumre på det lokale taxa-selskab, politiet og alarmcentralen. Samt evt. information på det hotel/hostel man bor på.

  Tegn-Sprog
  Kortet indeholder 24 ikoner som kan bruges til at beskrive næsten alt, når behovet skulle opstå.

  Telefon-ikon hentyder til at man gerne vil finde/låne en telefon, Camping-ikonet henviser til at man gerne vil finde en campingplads. Osv.

 1. Små regninger

  Hvis man nu har meget lave priser på ens service eller produkt, så kan man printe regningen på meget små kort. Da regningen er så lille, af den ikke behøver mere plads. (Måske ikke optimalt, men sjov gimmik.)

Yderligere læsning:

Kreative visitkort (Eksternt link)