Lenovo ThinkPad Z16: Nyt flagskib ThinkPad omfavner AMD med Ryzen H & AMD dGPU

Den nye ThinkPad Z16 G1 er et stort skridt for AMD-processorer i ThinkPads. Den 16 tommer ThinkPad bærbare computer med det nye Z-serie design er den første premium ThinkPad med en stor skærm og den kraftfulde AMD Ryzen H-serie. Det er også den første Lenovo ThinkPad i mange år med en dedikeret AMD GPU.

I de seneste år er mængden af ​​AMD-muligheder blandt Lenovo ThinkPad-serien af ​​bærbare til virksomheder steget støt. Alligevel var der et område som blev overset, nemlig ægte premium bærbare computere – især bærbare computere med en stor skærm (15 tommer eller mere). Desuden blev alle AMD ThinkPads drevet af den energibesparende U-serie, mens den ydeevneoptimerede H-serie kunne fås i ThinkPad laptops. De eneste muligheder med AMD og en stor skærm var den prisbevidste ThinkPad E15.

Lenovo ændrer nu dette ved at frigive en helt ny ThinkPad, ThinkPad Z16 G1. Denne 16 tommer model bruger AMD Ryzen H, og den er eksklusiv for AMD: Der er ingen Intel-muligheder til denne ThinkPad bærbare computer.

Lenovo ThinkPad Z16 G1: AMD CPU kombineret med dedikeret AMD GPU for første gang, desværre er RAM-modulerne loddet.

I overensstemmelse med Business-klassificeringen af ​​ThinkPad-serien bliver det Ryzen Pro-chips. CPU’en er ikke den eneste komponent lavet af AMD: For første gang i mange år vil der være en ThinkPad-laptop med en valgfri dedikeret AMD-grafikchip. ThinkPad Z16 kommer til at indeholde AMD Radeon RX 6500M, en GPU med en TGP på op til 50 W.

Lenovo Z16 vil indeholde maksimalt 32 GB LPDDR5 loddet – usædvanligt for en ThinkPad bærbar af denne størrelse og en definitiv fordel for ThinkPad X1 Extreme, der betjener et lignende markedssegment. Et lignende udsagn kan gøres om storage, da der kun er en enkelt M.2 2280 SSD. (Størrelser varierer)

Lenovo Z16 Gen 1: Moderniseret ThinkPad-design, sparsommelige tilslutningsmuligheder

Med ThinkPad Z-serien sigter Lenovo mod at tage skridt ind i en mere moderne bærbar verden på alle måder. De vigtigste punkter inkluderer den meget større haptiske touchpad med integrerede TrackPoint-knapper, det tydelige kamerapanel med et 1080p f2.0 webcam og metalchassiset med håndledsstøtte i glas.

I det kun 16 millimeter tykke chassis placerer Lenovo enten en laveffekt IPS LCD med en WUXGA-opløsning (1.920 x 1.200) eller et OLED WQUXGA-panel (3.840 x 2.400). Valget af sidstnævnte panel kan dog potentielt resultere i dårlig batterilevetid, da batterikapaciteten på kun 70 Wh kan være i underkanten for en bærbar af denne klasse.

Udvalget af porte kan være for nogle: Udover SD-kortlæseren i fuld størrelse har Lenovo ThinkPad Z16 Gen 1 blot tre USB-C 4.0-porte. Udvalget af porte på en ThinkPad X1 Extreme G4 har på dette område langt flere muligheder. Lenovo Z16 har mulighed for at blive opdateret med WWAN-modul, så den kan koble sig på 4G nettet. (Der er ingen mulighed for 5G tilslutning)

Lenovo ThinkPad Z16 G1: Priser og tilgængelighed

Prisen på en ThinkPad Z16 afhænger af hvilken konfiguration som vælges. Ved lancering startede modellen med en pris på ca. 16.000.- DKK