Lenovo ThinkPad Z13: En AMD ThinkPad, som retter sig mod den unge generation

Tidligere var Lenovo ThinkPads’s sorte plastik PC’ere, som det også var hos IBM tidligere. De sorte ThinkPads med den kendte røde TrackPoint var kendetegnet for ThinkPads. Men det ændrer sig nu.

AMD fremfor for Intel, metal fremfor plast

Tidligere ville du altid finde Intel-processoren i ThinkPads fra Lenovo, dette har dog løbende ændret sig over tid, og AMD er nu at finde i mange forskellige ThinkPads modeller. Dog har Lenovo’s Workstation laptops, altid haft Intel-processoren.

Med ThinkPad Z-serien lancerer Lenovo en unik serie baseret på AMD og deres processorer. Det betyder at ThinkPad Z13 eller store broderen Z16 kun produceres med AMD processorer.

I Z13 modellen bliver udstyret med en AMD Ryzen Pro 6860Z-processor – En yderst kraftig CPU med 8 kerter og 16 tråde.

Processoren er ny, og det samme gør sig gældende for designet. Lenovo anvender ikke længere plast men bruger i stedet genanvendt aluminium, som næsten er blevet en norm i branchen.

Låget på maskinen kan fås i en udgave med “vegansk læder” som giver et meget eksklusivt indtryk. ThinkPad Z13 er mere afrundet end andre ThinkPad-laptops, og webcam elementet er tydelig afmærket på låget. Webcameraet har en opløsning på 1080p.

Fyldig skærm og god opløsning

Designet er bygget op omkring en 13,3 tommer 16:10 skærm med en ekstremt god screen-to-body ratio, hvilket henviser til hvor står en del af skærmen, faktisk er skærm, og ikke plast. Z13 har en screen-to-body ratio på 91,6% – Modellen kan bestilles med forskellige skærmpaneler – Basismodellerne indeholder et IPS-panel med en opløsning på 1.920 x 1.080 – De større udgaver kan leveres med en OLED-skærm med en opløsning på 2.560 x 1.600 pixels.

Begrænset udvalg af porte

Selvom det er muligt at bestille Z13 med 4G modem, så er udvalget af porte ret begrænsede. Maskinen har kun 2 USB-C porte (Begge er USB 4.0).