Google Home er en serie af smarte højtalere og skærme, der kan styres med stemmen og har indbygget Google Assistant på dansk. Med Google Home kan du afspille musik, få informationer, styre dit smarte hjem og meget mere. Men hvilke Google Home højtalere findes der, og hvad er forskellen på dem? I dette blogindlæg vil vi gennemgå de forskellige modeller og deres funktioner, så du kan finde den, der passer bedst til dig. 

Google Home 

Google Home er den originale smarte højttaler fra Google, der blev lanceret i 2016. Den har et minimalistisk design med en grå eller hvid stofbund, der kan skiftes ud med andre farver (sælges separat). Den har en 2″ driver og dobbelte 2″ passive radiatorer, der leverer en god lydkvalitet til musik og stemme. Den har også dobbelte mikrofoner, der kan opfange din stemme selv i støjende omgivelser. Google Home kan forbindes til andre Google Home-højtalere eller Chromecast-enheder for at skabe et multirumslydsystem. Den kan også styre andre smarte enheder som Philips Hue, Nest, LIFX og mange flere med stemmen. Du kan spørge Google Home om alt fra vejr, nyheder, kalender til jokes og spil. Du kan også ringe gratis til andre Google Home-enheder eller telefonnumre i Danmark med stemmen. Google Home koster ca. 770 kr. 

 Google Nest Mini 

Google Nest Mini er den mindste og billigste smarte højttaler fra Google, der blev lanceret i 2019 som en opgradering af den tidligere Google Home Mini. Den har et rundt design med en stofoverflade lavet af genbrugsplastik. Den fås i fire farver: kridt, kul, koral og himmelblå. Den har en 1,6″ driver, der giver en bedre lyd end den forrige model, samt tre mikrofoner, der kan høre dig selv på afstand. Google Nest Mini har også en vægmonteringshul på bagsiden, så du kan hænge den op på væggen. Den har også et ultralydssensor, der lyser op på siderne, når du nærmer dig den med hånden. Google Nest Mini har de samme funktioner som Google Home, men den har også en dedikeret maskinlæringschip, der gør den hurtigere og smartere over tid. Den kan også genkende din stemme og give dig personlige informationer og forslag. Google Nest Mini koster ca. 400 kr. 

Se i Google Nest Mini i Googles butik

 Google Nest Audio 

Google Nest Audio er den nyeste smarte højttaler fra Google, der blev lanceret i 2020 som en efterfølger til Google Home. Den har et rektangulært design med afrundede hjørner og en stofoverflade lavet af genbrugsplastik. Den fås i fem farver: kridt, kul, salvie, sand og himmelblå. Den har en 3″ woofer og en 0,75″ diskantenhed, der giver en fyldig og klar lyd til musik og stemme. Den har også tre mikrofoner med støjreduktion og lang rækkevidde. Google Nest Audio kan justere lyden automatisk efter rummet og indholdet med Media EQ og Ambient IQ-funktionerne. Den kan også parres med en anden Google Nest Audio for at skabe stereolyd eller med andre Google Home-højtalere eller Chromecast-enheder for at skabe et multirumslydsystem. Den har de samme funktioner som Google Home og Google Nest Mini, men den har også en bedre integration med YouTube Music og Spotify.  

Se Google Nest Audio i Googles butik