Helt kort: QLED er en skærm-teknologi som står for Quantum Light-Emitting Diode 

I årevis har Samsung været på forkant med LED/LCD TV-teknologi og leveret design- og funktionsinnovationer, som har gjort dem til det bedst sælgende tv-mærke i verden. Denne banebrydende ånd har dog været særlig tydelig siden ankomsten af HDR-billedteknologi. 

Samsung var det første brand, der lancerede et HDR-kompatibelt tv tilbage i 2015, og siden da har det fortsat sat tempoet, når det kommer til at låse op for HDR-formatets fulde lysstyrke, kontrast og farvepotentiale. Dens seneste og mest betydningsfulde skridt mod at mestre HDR er QLED. 

Hvad betyder QLED? 

LED-delen af QLED står, som de fleste af jer vil vide, for light-emitting diode, der er brugt i langt størstedelen af LED / LCD-tv i årevis nu. Den vigtige del af QLED er Q, som står for Quantum Dot.  

Quantum Dots tilbyder en anden måde for skærme at producere farve i stedet for den sædvanlige ineffektive og begrænsede kombination af hvide lysdioder og farvefiltre. 

De pågældende prikker varierer mellem to og 10 nanometer i diameter og producerer forskellige farver afhængigt af deres størrelse. For eksempel fokuserer de mindste prikker på blå, de større fokuserer på rødt. 

Nøglepunktet med Quantum Dots er, at de er i stand til at producere mere stærkt mættede og nøjagtigt definerede primære farver fra blå lysdioder, end du kan få fra det relativt brede og dermed upræcise lysspektrum forbundet med hvide lysdioder. 

Denne evne til at levere mindre ‘udvandet’ lysstyrke og farveintensitet er grunden til, at Quantum Dots i stigende grad bliver brugt som ‘go to’ løsningen i højkvalitets LED / LCD-tv med høj dynamic range (HDR). 

Det er vigtigt for køberen af tv at vide om de får de potentielle fordele ved Quantum Dot-teknologien, så de ved hvornår de køber en Quantum Dot-skærm i stedet for et tv, der bruger en anden og måske dårligere type skærmteknologi. Det er her, QLED-navnet kommer ind. 

Navnet “QLED”

Navnet “QLED” bruges i stor stil af Samsung, men det er ikke Samsung som hverken opfandt eller ejer navnet “QLED” – “QLED” beskriver blot den teknologi som en given enhed anvender.  

Faktisk er der nu en QLED Alliance, der inkluderer Hisense og TCL samt Samsung, der er afsat til at fremme Quantum Dot-årsagen.