Sonos har for nylig lanceret to nye smarthøjttalere, Sonos Era 300 og Sonos Era 100, som erstatter de populære Sonos One og Sonos One SL. Men hvad er forskellen på de nye og de gamle modeller, og er det værd at opgradere til Sonos Era 100, hvis man allerede har en Sonos One? Det vil vi forsøge at svare på i denne blogpost. 

Design

Sonos Era 100 er en kompakt og elegant højttaler, som kan placeres i ethvert rum i hjemmet. Den har indbygget stemmestyring med Amazon Alexa, så man kan styre musikken, nyhederne, vejrudsigten og meget mere med sin stemme. Den har også AirPlay 2, så man kan afspille lyd fra sin iPhone eller iPad direkte til højttaleren. Desuden har den Trueplay-teknologi, som tilpasser lyden til rummet og giver en optimal lydoplevelse. 

Men hvad er så nyt ved Sonos Era 100 i forhold til Sonos One? Først og fremmest har den fået et nyt design, som passer bedre til Sonos’ nyeste produkter som Sonos Arc og Sonos Roam. Den har en mere afrundet form og et mere diskret logo på fronten. Den har også fået nye betjeningsknapper på toppen, som er mere intuitive og responsive. Den hvide udgave har desuden fået en lidt mere grålig nuance, som skyldes et højere indhold af genbrugsplast. 

USB-C og Bluetooth

En anden stor nyhed er, at Sonos Era 100 har fået et USB-C stik på bagsiden, som gør det muligt at tilslutte en ekstern lydkilde som f.eks. en pladespiller eller en cd-afspiller. Det kræver dog, at man køber en separat adapter fra Sonos, som konverterer lyden fra analog til digital. Med USB-C stikket kan man altså udvide sin musiksamling med analoge medier og afspille dem på alle sine Sonos-højttalere i hjemmet. 

Sonos Era 100 har også fået Bluetooth-funktion, som tidligere kun var tilgængelig på de bærbare modeller Sonos Move og Sonos Roam. Det betyder, at man kan parre sin smartphone eller tablet med højttaleren via Bluetooth og afspille musik uden at være afhængig af Wi-Fi. Det er praktisk, hvis man vil tage højttaleren med sig uden for hjemmet eller hvis man vil lade sine gæster spille deres egen musik. 

Endelig har Sonos Era 100 også fået Wi-Fi 6, som er den nyeste standard for trådløst internet. Det giver en hurtigere og mere stabil forbindelse mellem højttaleren og routeren, hvilket kan forbedre streamingkvaliteten og reducere risikoen for afbrydelser. Det kræver dog, at man også har en router med Wi-Fi 6 for at udnytte denne fordel. 

Lyden

Men hvad med lyden? Er der nogen forskel på Sonos Era 100 og Sonos One? Ifølge Sonos selv er der ikke tale om nogen markant ændring i lydkvaliteten, da begge højttalere har samme hardware og software indeni. De har begge to klasse D-forstærkere, en diskantenhed og en mellemtoneenhed, som leverer en fyldig og klar stereolyd. De har også begge Trueplay-teknologi, som justerer lyden efter rummets akustik. 

Læs mere om Sonos Era 100 her

Se aktuelle priser på Sonos Era her